Sušenkový medový dort
Sušenkový medový dort
Potřebujeme:
základ: 250 g máslových sušenek, 150 g másla krém
ozdoba: 5 plátků bílé želatiny, 250 g smetanového tvarohu, 250 g žervé, 75 g medu, 1 lžička skořice, 200 ml whiskového likéru nebo 200 g sladkého kokosového krému, 250 g smetany, 1 lžíce kakaa, 70 g tenkých tabulek čokolády
Jak na to:
Příprava cca 35 minut, chlazení cca 2 1/2 hodiny.
Sušenky vložíme do sáčku a válečkem je rozdrtíme. Dno rozvírací formy vyložíme pečícím papírem. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Máslo rozpustíme, nalijeme je do mísy na rozdrobené sušenky a směs důkladně prohněteme. Směs rozprostřeme na dno formy a na 30 minut uložíme do chladu. Smícháme tvaroh, žervé, med, skořici a likér. Při mírné teplotě rozpustíme nevymačkanou želatinu a opatrně ji zamícháme do tvarohové směsi. Přikryjeme a uložíme do chladu. Smetanu ušleháme dopevna. Až začne směs želírovat, opatrně do ní zapracujeme šlehačku. Základ dortu potřeme krémem a uložíme asi na 2 hodiny do chladu. Povrch dortu posypeme kakaem a na boky přilepíme tabulky čokolády.