Jdi na obsah Jdi na menu
 


Piškotový dort s jablkovou náplní

23. 10. 2009

 

Piškotový dort s jablkovou náplní

Suroviny

5 vajec
120 g pískového cukru
50 g hrubé mouky
60 g vlašských nebo lískových ořechů
jablečná marmeláda
2 lžíce rumu
1 prášek do pečiva

RUMOVÁ POLEVA:
200 g moučkového cukru
1 lžíce horké vody
3 lžíce rumu

 

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh a po lžících zašleháme cukr. Vmícháme žloutky a přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a s umletými ořechy. Těsto dáme do dortové formy vymazané tukem a vysypané moukou a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 – 35 minut. Dort necháme vychladnout a poté ho podélně rozřízneme a potřeme jablečnou marmeládou, kterou jsme ochutili rumem.

Na povrch dortu rozetřeme rumovou polevu, kterou jsme připravili smícháním výše uvedených přísad.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář